Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب بعد از دو سال وقفه در آستانه تولد ۳۳سالگی‌اش ممکن است با آسیب‌هایی همراه باشد که مسئولان، ناشران و مردم از آنها آگاهی دارند، اما امید به روشنایی این هاشورها می‌تواند نویددهنده پیچش هر چه بیشتر عطر یار مهربان در بوستان علم و دانایی باشد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایران اکونومیست، برگزاری نمایشگاه کتاب در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به شکل مجازی، شاید تنها شکل ادامه روندی بود که  ۳۲ دوره آن قبل از سال ۹۹ و بعد از همه‌گیری بیماری کرونا انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب با مشکلات جدی همراه بود، در روزهای نخست برگزاری آن، سایت نمایشگاه با مشکل‌های اساسی مواجه شد. اما دومین دوره نمایشگاه مجازی نسبت به دوره قبل، منظم‌تر شد. هرچند در دومین دوره این نمایشگاه هم جست‌وجوی کتاب بر اساس نام ناشر و عنوان دقیق کتاب انجام می‌شد و این نمایشگاه ویترین نداشت.

یکی از مشکلات نمایشگاه مجازی کتاب، کمبود امکان معرفی کتاب است

یکی از مشکلات نمایشگاه مجازی کتاب، کمبود امکان معرفی کتاب است. ناشران نمی‌توانند اطلاعات زیادی درباره کتاب بارگذاری کنند، نمی‌توانند کتاب را بر اساس پرفروش‌ها یا تازه‌های نشر در صفحه نمایشگاه مجازی بارگذاری کنند. به همین دلیل است که مخاطبان فقط کتاب‌هایی را که پیش از نمایشگاه می‌شناسند و برای خرید آن تصمیم گرفتند، از نمایشگاه مجازی خریداری کردند. این یکی از دلایلی بود که میزان فروش کتاب را در نمایشگاه مجازی در مقامی پایین‌تر از شکل برگزاری فیزیکی آن قرار داد.

تسهیلات کمتر برای مخاطبت نمایشگاه کتاب

پس از دو سال تلاش مدافعان سلامت و واکسیناسیون عمومی، شرایط همه‌گیری کرونا در ایران تا حدی کنترل شد. در نتیجه مسئولان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی توانستند اجازه برگزاری فیزیکی این رویداد فرهنگی را از ستاد ملی مقابله با کرونا بگیرند. لزوم برنامه‌ریزی برای برگزاری امن از نظر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی نمایشگاه کتاب، از مسائلی است که هرچه به زمان برگزاری این رویداد فرهنگی نزدیک می‌شویم، نباید از درجه اهمیت آن کاسته شود.

لزوم برنامه‌ریزی برای برگزاری امن از نظر  رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی نمایشگاه کتاب، از مسائلی بود که هرچه به زمان برگزاری این رویداد فرهنگی نزدیک می‌شویم، نباید از درجه اهمیت آن کاسته شود

این نمایشگاه در شرایطی برگزار می‌شود که به دلیل افزایش قیمت کاغذ و کاهش ارائه کاغذ دولتی به ناشران، قیمت کتاب افزایش چند برابری داشته‌است، میزان تخفیف درنظر گرفته شده برای این دوره از نمایشگاه کتاب با هدف حمایت از کتاب‌فروشان نسبت تا حدودی دستخوش کاهش شده است و آنگونه که عنوان شده مخاطبان نمایشگاه می‌توانند فقط در بخش مجازی از بن‌های خود استفاده کنند.

لزوم همکاری تمام حلقه‌های صنعت نشر 

یکی از مسائلی که سال‌ها است هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه کتاب مطرح می‌شود و با اتمام این رویداد، کمتر در معرض آسیب‌شناسی در طول سال قرار می‌گیرد، آسیب کتاب‌فروشی‌ها از این روند است؛ زیرا فروش این حلقه از صنعت نشر یک ماه قبل و یکی، دو ماه بعد از برگزاری نمایشگاه کتاب متوقف می‌شود. این در حالی است که ناشران خواستار برگزاری نمایشگاه هستند، زیرا این رویداد موجب تزریق نقدینگی به صنعت نشر می‌شود. اما اقداماتی مانند اجرای طرح‌های فصلی نشان داد که می‌توان با همکاری تمام حلقه‌های صنعت نشر، چرخه اقتصادی این صنعت را به گردش درآورد و به دیگر حلقه‌ها آسیب نزد.

اجرای طرح‌های فصلی نشان داد که می‌توان با همکاری تمام حلقه‌های صنعت نشر، چرخه اقتصادی این صنعت را به گردش درآورد و به دیگر حلقه‌ها آسیب نزد

یکی از پیشنهادها بعد از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، تحویل کتاب از کتاب‌فروشی به مخاطبان بود. اگر این ایده اجرایی می‌شد، شرکت‌های پخش و کتاب‌فروشی‌ها هم می‌توانستند در نمایشگاه مجازی کتاب سهیم شوند و از آسیب به این دو حلقه کاسته می‌شد. اگر کتاب‌فروشی‌ها تعداد عناوین محدود از یک ناشر را دارند، شرکت پخش می‌تواند به این روند کمک کند. همچنین اگر همه شهرها کتاب‌فروشی ندارند، ارسال کتاب از نزدیک‌ترین کتاب‌فروشی به‌صرفه‌تر از ارسال آن از تهران و دیگر شهرها به نظر می‌رسد. شاید با اجرای این ایده شاهد ارسال کتاب از تبریز به روستایی در سیستان و بلوچستان و ثبت رکورد جدید نباشیم، اما می‌توان با هزینه کمتر به مردم کتاب رساند.

تبدیل فروشگاه به نمایشگاه، آرزویی که برآورده نشد

سی‌وسومین دوره نمایشگاه کتاب می‌توانست آرزوی چندین ساله بسیاری از فعالان حوزه نشر و ناشران را برآورده کند. در ابتدای روزهای برنامه‌ریزی برای این نمایشگاه اعلام شد که فروش محدود به بخش مجازی است و نمایشگاه فیزیکی به شکل واقعا نمایشگاهی برگزار می‌شوند. اما به گفته یاسر احمدوند رئیس سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ناشران درخواست فروش در بخش فیزیکی را داشتند و به همین دلیل فروش در این بخش آزاد شد. این روند می‌تواند موجب کاهش امنیت بهداشتی شرکت‌کنندگان در نمایشگاه هم شود.

ناشران درخواست فروش در بخش فیزیکی را داشتند و به همین دلیل فروش در این بخش آزاد شد

او از ناشران خواست تا با تجدید نظر د رخواسته‌هایشان امکان نمایشگاهی بودن نمایشگاه کتاب را مهیا کنند. اقدامی که می‌تواند توسط وزارت فرهنگ و ارشاد تبدیل به روند و شکل اساسی برگزاری نمایشگاه کتاب شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: نمایشگاه مجازی کتاب تهران ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، شرکت ملی پست ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نمایشگاه مجازی کتاب تهران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرکت ملی پست ایران برگزاری نمایشگاه کتاب نمایشگاه بین المللی نمایشگاه مجازی کتاب کتاب فروشی صنعت نشر حلقه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند

مدیرکمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب از حضور ۱۰ ناشر لاتین،‌ ۱۴ موزع لاتین‌ و ۳۱ ناشر عرب در این بخش خبر داد و گفت:‌ این ناشران ۵۰ هزار عنوان کتاب عرضه خواهند کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اسماعیل جانعلی‌پور مدیر کمیته ناشران خارجی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به بخش ناشران خارجی در این دوره نمایشگاه گفت: امسال با حذف بخش‌های ترویجی و فضای گفت‌وگویی که در بخش ناشران خارجی وجود داشت،‌ توانستیم،‌ ناشران لاتین و عربی را در یک سالن گردهم آوریم،‌ در مقابل فضاهایی که به نوعی به نهادها و سازمان‌ها اختصاص یافته بود،‌ نیز به بخش بین‌الملل نمایشگاه منتقل شد.

وی با بیان این مطلب که بخش ناشران خارجی امسال با کاهش درخواست ناشران نسبت به سال گذشته به صورت فشرده‌تر برپا می‌شود،‌ گفت:‌ البته به لحاظ متراژ مفید،‌ تعداد کتاب‌ها و حجم وزنی کتاب‌ها و تعداد ناشران نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو بوده‌ایم.

جانعلی‌پور با اشاره به آمار ناشران خارجی حاضر در این دوره نمایشگاه کتاب تهران گفت:‌ در مجموع 55 ناشر خارجی در نمایشگاه کتاب تهران به عرضه 50 هزار عنوان کتاب می‌پردازند،‌ از این میان 10 ناشر لاتین،‌ 14 ناشر موزع کتاب‌های ناشران لاتین و 31 ناشر عرب هستند.

 وی با اشاره به عرضه 50 هزار تن کتاب خارجی در 70 تن توسط ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران گفت:‌ تا شب گذشته همه بارهای ناشران خارجی وارد نمایشگاه شده است و تا ساعات اولیه امروز همه کتاب‌ها به ناشران تحویل داده می‌شود.

آغاز ثبت نام ناشران خارجی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران

مدیرکمیته ناشران خارجی نرخ ارز اعلامی در بخش ناشران خارجی برای فروش کتاب‌ها را نیز بر اساس نرخ سامانه سناریت عنوان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ درهای مصلی به روی بازدیدکنندگان باز شد
  • ۱۰ ناشر لاتین و ۳۱ ناشر عرب به نمایشگاه آمدند
  • تعرفه‌های پستی نمایشگاه مجازی کتاب اعلام شد
  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را